Lån som löser problem

Hade du kunnat förhindra detta med ett lån i förebyggande syfte?

 

I den diskussionen som förs om lån får man ofta höra att de skapar problem. Det är helt enkelt fokus på det negativa, trots att de flesta som lånar pengar då och då faktiskt gör det på ett helt oproblematiskt sätt. I den här texten kommer vi att ta upp några situationer där ett lån istället löser problem.

Låna innan något går sönder

Att låna i preventivt syfte innebär att du fixar ett problem innan det blir riktigt allvarligt. Om du inser att kamaxeln på bilen “går på övertid” är det smartast att byta ut den omedelbart – även om det innebär att du måste låna pengar. Om kamaxeln istället ryker när du är på vägen innebär det stora merkostnader i form av bärgningsbil och andra insatser. Det är också bra att byta ut dåliga rör innan det uppstår en vattenläcka, och att måla om sina fönster innan fukt tränger in och resulterar i rötskador. Idag är det relativt enkelt att låna, och vi har förhållandevis låga räntor i Sverige. Att låna är inte alltid en kostnad, det kan också vara ett sätt att tjäna pengar på.

Jämna ut din likviditet

Har du olika inkomst månad till månad? Det kan vara irriterande att alltid behöva vänta med alla större inköp till månaden då du får bra lön. I värsta fall missar du reor och andra tillfällen då du hade kunnat spara pengar. Ojämn likviditet kan du lösa med hjälp av lån. I det fallet vet du ju att du kommer att få pengar vid ett senare tillfälle, och då är det riskfritt att låna. Många har yrken som innebär att de till exempel jobbar tre månader och sedan har en månad ledigt. De lånar när inkomsten är låg och betalar tillbaka när den är hög. På så sätt kan de ha samma ekonomiska förutsättningar året om.

Låna pengar och betala dina skulder

Ofta kan man få riktigt bra ränta när man väljer att låna mycket pengar. Mycket bättre än om du tar olika snabblån eller köper saker på kredit. Slutstsen av detta är egentligen ganska enkel, men det är inte så många som tänker på att de kan ta ett lån med bra ränta och betala tillbaka flera lån med hög ränta. Den här typen av samlingslån blir dock allt mer populära, och många långivare erbjuder just den typen av lån för att hjälpa sina kunder till en bättre ekonomi.

firmness